torsdag 12 januari 2012

Pastaälskarens paradis är nått

Det jag saknat mest med LCHF är just pasta och till det alla fantastiskt goda såser man kan ha, men nu efter ett år har jag hittat ett kanon recept på pasta och jag det är godare än vanlig pasta som man köper, jag har faktiskt aldrig provat tidigare att gjort vanlig "mjöl" pasta så jag kan inte svara på om det är någon skillnad på denna LCHF pastan eller inte? Ni som provat både får gärna berätta!

Jag hittade samma dag receptet på två olika sidor hos två fantastiska bloggare som delar med sig av sina recept den ena hos Kostvägen och den andra 56 kilo så kopierat och klart delar jag även med mig av pastareceptet.

Pasta för 2-3 personer
4 ägg
1/2 paket philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
1 krm salt

Vispa äggen lite och häll därefter i ost och husk och salt. Vispa ihop och bred/häll ut på bakplåtspapper på en plåt. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut tunt. In i ugnen på 150 grader 10 minuter. Låt svalna och skär upp i tunna remsor, funkade jätte smidigt med pizzaslicern.

Medans pastan svalnade så fräste jag på ett paket bacon med svartpeppar och sen på med någon dl vispgrädde. Och så i med pastan och rörde om, simsalabim så hade jag en super smarrig enkel pasta Carbonara á la LCHF.
Nu blir det att testa detta i olika tappningar, kanske en lasagne?? Får återkomma med det.

4 kommentarer:

  1. Hej! Jag skulle vilja komma i kontakt med dig gällande dina goda LCHF-recept. Maila mig gärna på malin@mathem.se
    Hälsningar
    Malin
    MatHem

    SvaraRadera
  2. Men du OJ så himla bra! Nu måste jag ju bara prova pastan, ska bli spännande:)

    SvaraRadera
  3. Malin - Har mejlat dig!

    Martina - Hoppas det smakar gott :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) gör det för andra gången nu och JA det är supergott. Måste lägga ut på bloggen framöver så att fler får chansen att prova.

      Radera