måndag 15 augusti 2011

Fördelar med LCHF

Det finns så otroligt många fördelar med LCHF, betydligt fler än nackdelar. Egentligen finns det inga nackdelar som jag kan komma på så här på rak arm!

En fördel som slog mig i helgen är att, vid andra dieter så är bland det första som minskar när man går ner i vikt så är det brösten, de helt urlakade men det har inte skett sedan vi i familjen ändra våra kostvanor helt till LCHF trots att då har vikten minskat med över 10 kg hos mig och det är ju jätte positivt tycker jag.

En annan fördel är ju att man fungerar så bra i magen, slipper gaser eller uppblåsthet som kan få en att må riktigt illa emellanåt. Sambon hade tidigare problem med att det blev nästan ett toabesök efter varje måltid innan vi gick över till LCHF, han har sitt dagliga besök en gång och inget oroligt där alls.

Sen en tredje fördel är ju att man är inte lika trött, det där med matkoma som brukar ske när man ätit händer väldigt sällan som tex efter middagen hemma efter en arbetsdag. Förr var det stadigt att man nästan kände sig tvungen att ta en power nap på soffan på maten, men icke nu längre. Pigg och nyter.

Sen upptäckte jag en annan positiv grej med LCHF, de gånger man äter ute så funkar det absolut lika bra som när man väljer vilken maträtt som helst, i stället för att välja tillbehören som pasta, ris, potatis, strips osv så väljer man en sallad till och nu i sommar har vi ätit ute på byns lokala krog och jag har inte saknat stripsen eller klyftpotatisarna utan det är nästan som man njuter mer av maten utan det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar