tisdag 3 maj 2011

Avokado & Fetaoströra

Det finns massor av super goda och smarriga recept att hitta på nätet i LCHF´s anda och ett som jag måste dela med mig för det blev en super succe hemma och det är ett recept från Kostvägens blogg på avokado och fetaost röra, vilket passar nog till det mesta och fördelen är ju att den innehåller ingen vitlök som en vanlig guccamole gör och det både smakar och luktar vitlök i flera dagar efteråt.

I förra veckan så hittade jag ett par väldigt köttrika och låg kolhydratsfattiga kabanoss korvar som jag stekte upp hemma och till dem serverade jag just den här röran och det var super nice! Tror också det är en succe nu inför grillsäsongen och så smidigt att göra.

Avokado & Fetaoströra

Recept 2-3 personer


1 avokado
1/2 paket fetaost
1 dl creme fraiche
Lite salt, svartpeppar och en uns cayennepeppar
Mixa allting med gaffel så det blir en krämig röra.

5 kommentarer:

 1. Witch!"
  Det vore nog något för mig nu när man ska grilla om nu bara värmen kommer igång.
  Kramar.

  SvaraRadera
 2. Agath - Prova det, enkelt att göra och super smarrigt :)
  Vi hoppas på att värmen kommer till helgen för då blir det grillning när vi är ute på race!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Witch!
  Ja jag som inte tål vitlök får liksom se upp
  när man både är ute och handlar korv och annat som är med vitlök i,för ett tag sen hörde jag att det finns grön vitlök har du hört något om det?
  Nu till helgen så är det Power Meet igen här då kommer de stora åken fram och kör,det som ser så roligt ut är när en stor amerikanare drar en husvagn efter sig.Men folket är väldigt trevliga de som kommer hit.
  Kramar
  Kramar

  SvaraRadera
 4. En hälsoblogg lät som något för mej,det behövs då alltid. jag har gjort en stor brockoperation och gastricbypassoperation så jag är på en resa nedåt med mina kg för första gången i mitt liv. mest uppåt förut. Lät gott med röran. Får kika in till dej då och då för att se vad du hittar på kraaaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 5. Anette Lillatanta - trevligt att du kikade in och ännu trevligare att du stannade till och lämnade en kommentar, sånt blir man alltid glad av.
  Hälsa är väl något man alltid "borde" tänka på mer eller mindre men ibland går det bättre och ibland sämre. Att blogga om det ger mig en liten påminnelse om det och ger mig en spark i baken.
  Sen är jag ju så otroligt facinerad av det här med LCHF som från början kändes helt bakvänt och idag så fullständigt naturligt 5 månader senare.

  Välkommen åter!

  SvaraRadera