onsdag 27 april 2011

Lymfa-renings-dryck

Lymfareningsdryck.


Fick råd av lymfdränageexperten Aino Junnila, 2005 om hur man själv kan förbättra sitt lymfsystem med följande recept

1 liter vatten
3 lagerblad
5 kryddnejlikor


Koka i 5 minuter. Sila bort kryddorna och drick varmt eller ljummet eller kallt.


Denna dryck kan drickas i 21 dagar som en kur för att rensa lymfsystemet.

Vad händer: lymfsystemet töms, cirkulationen ökar i underlivet, med ökad sexualdrift som följd, gamla urinvägsinfektioner kan aktiveras och rinna ut, utsöndringen i alla lymföppningar ökar, ökad stolavgång, bättre matsmältning vrister och armar smalnar. c:a 3-4 kg kan man minska i vikt på ganska kort tid, allt beroende på hur svullet lymfsystemet är.

Ev kan blodtrycket sjunka. Vid frusenhet som håller i sig, avbryt kuren.

Tydligen ska man liksom dricka den här litern vätskan under en dag, liksom gå och små smutta på den, det är inte meningen att man ska hälla i sig hela litern direkt. Och det ska vara lite vätskedrivande eller hjälpa till om man har samlat på sig mycket vätska........ Någon som provat?
Är det någon då som vet vad "Ökad stolavgång" är för något? Att man är tvungen att kliva upp från stolen oftare och gå och kissa kanske???

Receptet har jag hittat på flera ställen på Kolhydrater i Fokus där det diskuterats och kommenterats.

Har googlat runt på den här Aino Junnila, men har mest fått fram adresser till något lymfainstitut inget mer så jag vet inte om det är bara en myt eller vad? Men det är ju upp till var och en att prova tror inte att det är skadligt att dricka lite lagerblad och kryddnejlika te, det märks väl om det fungerar.

Lagerblad ( laurus nobilis )

Här har vi tydligen “Kungen” över hela vårt lymfsystem. Allt som har med dålig eller nedsatt lymfa och lymfcirkulation att göra behöver då och då en kur med lagerblad, gärna tillsammans med grapefrukt. Helt suverän vid infekterad hud med bölder, acne, orenheter, svårläkta sår med mera. Passar även vid cellulitmassage då även det handlar om nedsatt lymfcirkulation. Bra som rumsdoft eller på en tuss lagerbladsolja för alla typer av infektioner

Kryddnejlika (Syzygium aromaticum)

Kryddnejlikeoljan har bl a antiseptisk, smärtstillande, slemlösande och hostbefordrande egenskaper. Den medicinska användningen är främst vid bronkit (luftrörskatarr) och lokala infektioner av olika slag. Vätskedrivande, stimulerande på blod- och lymfcirkulation, Ger bättre andedräkt och bra mot tandvärk.

1 kommentar:

  1. Hej. "stol" är avföringen, alltså att göra 'Nr 2' oftare. Lycka till!

    SvaraRadera