måndag 7 februari 2011

Vad serveras på restaurang a la Witch?

Dagen till ära så blir det ett hopplock från helgen och man svänger ihop en pytt i panna, riktigt perfekt när man spar resterna från måltiderna och sen blandar ihop dem efter man tärnat dem till en smarrig pytt.
Dagens innehåll blir rester från gårdagens middag, oxstek och så har jag en kotlett kvar och så klart bacon och lite korv så slår man på lite grädde och låter det koka ihop så simsalabim så har man en "pytt a la witch"
Lite vägning och mätning har blivit gjort för nu är det måndag igen och redan har 5 veckor passerat sen vi lade om vår koststil och något som slog mig igår när jag tillrede en vanlig hederlig söndagsstek så var det att man verkligen fastnar i "vanor" för till söndagsstek ska det vara kokt potatis och lite gelé..... och visst det kändes som något saknades, men brysselkålen och salladen till den gräddiga såsen så var det ju jätte gott, men vanan satt ändå där i hjärnan.

Hur som helst resultaten efter 5 veckor är: Sambon -8 kg och -5cm runt den runda magen. Och mina resultat är - 5,5 kg och -3 cm runt magen.

6 kommentarer:

 1. hello!! ni fortsätter neråt...bra jobbat!!! Mmm påtal om det man är van att ha till vissa maträtter för att det ska bli en rätt, visst är man vanemänniska....just det jag känner skulle vara knepigt om jag skulle ändra kost :S Fast visst man kan säkert lära om

  kramar

  SvaraRadera
 2. LadyNienna - Good morning! Egentligen handlar det väldigt mycket om ens inställning och att kunna bryta gamla vanor, som min sockerråtta till sambo, som har så svårt för grönsaker och väldigt mycket så funkar det så otroligt bra, för han bara bestämde sig att testa och nu funkar det utmärkt, han kan till och med tänka sig att fortsätta med det som livsstil!

  Kram

  SvaraRadera
 3. sant det vet jag ju...man måste bara vilja och det till 100% Så går det nog lära gamla hundar sitta oxå. Mmm jag är ju det med...bara älskar godis kaffebröd osv. Fast en annan fråga ...öl då?? för det är väl inte ok att dricka eller??

  sto kram

  SvaraRadera
 4. ladynienna - Det finns faktisk en låg kolhydrat och låg kcal öl, faktiskt flera... men den vi testat är Spendrups Bright och den är väl si så där ok, duger kan man väl säga..... ska finnas någon mer oxå som heter något med "pure" men jag har inte hittat den... i och för sig jag har inte letat heller... men inte här på glasbanken iaf... men annars så är öl inte ok, det kallas det flytande brödet.....

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Nej fick för mig att det var så....flytande bröd ....Men ok finns sådana öl med andra ord

  krams

  SvaraRadera
 6. ladynienna - Japp, det finns det mesta så man behöver inte avstå helt och man kan faktiskt dricka vanlig öl oxå då och då..... som tex i Thailand så blir det så!

  Kramen

  SvaraRadera