tisdag 8 februari 2011

Valnötsbröd LCHF

Här där jag bor är det väldigt svårt att hitta lite speciella varor men LCHF butiken på nätet har de där speciella sakerna som kan underlätta i matlagning och bakning. Som tex. fiber husk, var nog något som jag höll på att leta ihjäl mig efter i över en vecka i alla matvarubutiker jag kunde komma på. Men så tänkte jag, varför anstränga sig, tydligen har inte LCHF kommit så långt här uppe i landet.
Så jag beslöt att beställa på nätet, det blev bl.a  fiberhus, sukrin, vaniljpulver och mandelmjöl och det tog inte mer än 3 dagar så kunde jag hämta mitt paket. Smidigt och enkelt.
Fiber husket och vaniljpulvret har jag så här 4 veckor senare massor kvar, mandelmjölet har däremot gått åt och det är någon dl liter kvar, så även om det är några kronor att lägga ut precis vid köpet så har man det kvar.

Valnötsbröd

4 dl krossat linfrö
2 matskedar fiber husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt
1 matsked brödkryddor
150 g valnötter
Rör ner till en jämn smet:
250 g kesella 10%
6 ägg
Sätt ugnen på 175 g. Blanda linfrö, fiber husk och bakpulver. Lägg i resten av de torra ingredienserna. Rör ner kesellan och äggen till en jämn smet. Smörj en eller två "limpformar" (jag valde två vilket gjorde att limporna blev inte så höga, men ändå lagom med en skiva bröd till tex. frukost) och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 80 min i ugnen. Låt svalna och skiva sedan upp i skivor, blir ca 25 skivor på 2 limpor. Går utmärkt att frysa.

2 kommentarer:

 1. hello! smidigt att köpa det via nätet då ju :), ja helst om det är problem att hitta det i någon affär. Har ingen aning om vilket utbud vi har här heller, kanske lika knepigt att hitta.

  krams

  SvaraRadera
 2. ladynienna - LCHF är mer vanligt söder ut i landet vad jag förstår, kanske vi mer mot norrland som är lite tröga att vara öppna mot nyheter ;)

  Men nätet är kanon och så praktiskt!
  Kram

  SvaraRadera