fredag 11 februari 2011

Fredagsmys

Då var det fredag igen och idag tänkte jag testa något nytt som faktiskt lät riktigt gott och det slog mig oxå att vi inte ätit köttfärs speciellt mycket sedan vi la om kosten och jag funderade lite på om jag skulle tacokrydda färsen oxå för att få känslan av tacos.

Köttfärsrulle alá LCHF


4-5 pers
6 st ägg
200 gr Philadelphiaost
salt
bakpulver
500 g köttfärs
Passerade/Krossade tomater
Lök

Börja med att dela gulorna och vitorna i två olika bunkar. Vispa vitorna hårda med en nypa salt. Det ska vara så hårt vispat så att du kan vända på bunken utan att de trillar ner på golvet.

Vispa sedan gulorna och tillsätt Philadelphia och en gnutta bakpulver. Jag har bara testat neutral Philadelphia, men inser nu att det kan nog vara lite spännande att till nästa gång prova någon med smak i.

När detta är gjort tillsätter du försiktigt gulorna och philadelphian i vitan och vänder ner detta försiktigt. Du får inte vispa då du förstör luftbubblorna i vitan. Vänd ner det med en slickepott.
Efter att ha gjort några sådana här rullar råder jag dig till att smörja bakplåtspappret lite, det hjälper, jag lovar. Häll försiktigt smeten mitt på plåten och bred ut det.
Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.

Köttfärsen som är stekt fixar jag till med lite passerade tomater, Soja, Créme Fraiche, salt, peppar, oregano, ja lite allt möjligt som man har hemma eller som passar in. Det går säkert att komma på fler olika varianter. Se bara till att det inte blir för mycket vätska, lagom är ju bäst.
Vänd på äggbottnen så att du lägger köttfärsen på den "undre" sidan. Den bubbliga sidan blir ju sedan den "fina" sidan så att säga. Sedan brukar jag häva på lite lök, ost och kanske några färska örter om jag har hemma.
Rulla ihop till en rulle och ta hjälp av bakplåtspappret så håller det ihop lättare.
Några skivor ost uppe på rullen innan den åker in i ugnen, gratinera i 225 grader i kanske 8-12 minuter eller tills det har fått lite fin färg och du tycker att det känns klart. Recept från Engdahls blog

Visst låter det riktigt gott??? Jag tror det kommer bli helmysigt att sippa på ett glas rött vin till en köttfärsrulle.

Hur ser ert fredagsmys ut?

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar