tisdag 11 januari 2011

Köttfärslimpa á la LCHF

Igår serverades fylld köttfärslimpa, dvs inget ovanligt alls och det är ju det som är så bra med LCHF, man behöver inte krångla till det så mycket.
Det finns säkert flera sätt att göra köttfärslimpa på och vissa har säkert ströbröd, ägg och kryddor i köttfärsen och då är min fråga.... VILKET SKA BORT?


Jo, ströbrödet men det brukar jag aldrig ha i när jag gör köttfärslimpa i vanliga fall så jag gjorde som vanligt.
Sen när jag format limpan så fyllde jag den med stekt bacon och riven ost och så packade jag ihop den till en limpa igen och in i ugnen.

Under tiden så förberedde jag morötterna, vilka jag skar i halvor/trekaner på ca 3-4 cm långa bitar och la i en ugnsform, lite olja och salt på och in i ugnen brevid köttfärslimpan.

Medans middagen skötte sig själv i ugnen så fixade jag dagens frukost, dvs 2 stekta ägg i var och 3 skivor bacon, stekpannan var ju redan använd då jag stekte bacon till köttfärslimpan så det var bara att slänga i skivorna.

När jag var klar så kokade jag lite brysselkål oxå, det är något som min sambo rynkar näsan åt och ratar totalt men jag tycker de små kålhuvudena är riktigt goda.

Självklart så behövs ju lite sås oxå för annars skulle det bli väldigt torrt och tråkigt och såsen görs så sky från köttfärslimpan, riktig fet grädde och istället för att reda av med någon typ av mjöl som innehåller kolhydrater så tillsätter man lite ost, tex philadelphia ost.... förändrar inte smaken så mycket med någon matsked ost.

Middagen blev med beröm godkänd både av de hemmavarande tonåringarna och av sambon, den senare kompletterade sin middag med saltgurka. Tonåringarna tyckte det inte behövdes någon potatis till deras mål så de åt med godanro köttfärslimpa med gräddsås, ugnsstekta morötter och brysselkål.

10 kommentarer:

 1. ungefär som jag körde när jag gick ner :)...alltså inget bröd, potatis, ris, makaroner....Skulle behöva ta tag i vikten igen, men låt säga att jag liksom bara skjuter det framför mig*suck* Men nu kanske du kan ge mig några tips och lite "motivation" :)

  kram

  SvaraRadera
 2. ladynienna - Tell me about it! :)

  Vet precis vad du menar med att skjuta det framför sig... "jag ska bara....." hahah....

  Just nu har jag massor av motivation och det är ju tack vare att att det var sambons idé och det taggade mig super mycket... så just nu liksom sprudlar jag med idéer...
  Kanske min blogg kan ge dig lite tips och motivation eller behöver du en spark i baken kanske *blink*
  Kram

  SvaraRadera
 3. mm blir ju lätt så....lite alfons över en ;)

  hihihihi kanske är sparken som fattas :D

  kram

  SvaraRadera
 4. Hej Witch!
  Ja lite får du visa dig,jag har saknat dig ska du veta.
  Du menar Ms Chevelle förstår jag.Den andra Witch har du löagt ner den eller du har den bara vilande?
  Jag har varit väldigt lite här gensemot passagen
  men så har det varit mera tunggrott nu under hösten och början av vintern.
  Tack för du tycker så.
  Ha en fin Tisdagskväll.
  Kramarom

  SvaraRadera
 5. ladynienna - *Tar sats för att tjonga iväg en känga* hahha.....

  SvaraRadera
 6. Agath - Härligt att vara saknat, brukar tänka på dig även om jag inte är i bloggvärlden! :)

  Witchbloggen på passagen ligger vilande, skrev i så många år i den så det känns lite trist att ta bort den helt... man har ju knåpat ihop så mycket i den.

  Kramar

  SvaraRadera
 7. snällt :) ....det behövs verkligen

  SvaraRadera
 8. Hej Witch!
  Ja det är nog svårt att släppa witch or an angel
  vet du jag saknar mytologin som du hade i den bloggen.Ja det fanns annat också naturligtvis.
  Jag hade ju bara min där i 3 år så när orättvisorna blev för stora så avvek jag och började på blogger i stället ja det där känner du nog till.Visst saknar jag passagen på ett sätt för man kunde lägga in bilder och få bilder av kamraterna.
  Jo vi utvecklas väl alla efter ett tag. det är ju bara så.
  Ska strax lägga in ett inlägg här varför jag varit frånvarande och så.
  Jag hoppas du haft en fin Dag.
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Agath - Jo, det fanns fördelar oxå på passagen, men jag kände nog lite som du att det blev lite förmycket strul och annat som inte kändes så bra så man fick gå vidare!
  Kramar

  SvaraRadera