måndag 10 januari 2011

LCHF start

Sent ska syndaren vakna till liv, denna gång med en spark i baken från sambon eller rättare sagt det blev en extra push när han var positiv till en livsstilsförändring.
LCHF den så kallade "fettdieten" har kommit in i våra liv och ska nu bli en stadig vana i fortsättningen.

Idag går vi in i vår andra vecka, dvs vi har avklarat en vecka med att äta väldigt annorlunda.
För det känns riktigt bakvänt att äta så mycket fet mat, som tex grädde och smör i det mesta för att inte tala om att börja morgonen med bacon och ägg.
På något sätt så skriker hjärnan att det är mot alla principer vad man fått lära sig, men det konstiga är att det fungerar tydligen och varken sambon eller jag mår prima.

Första veckan avklarad och jag har minskat ca 2 kg och sambon lite mer än 1 kg.

Vad och varför?
Ja, det kan man fråga sig men under det senaste året har jag gått upp över 10 kg och mitt BMI ligger nu på 25,1 vilket är ju inte bra och för sambon så är det nog ännu viktigare att ta tag i det här då han ligger på ett BMI på 28,1, det är inte bra och hälsosamt att bli allt mer överviktig ju äldre man blir....
Och vad? då menar jag dieten jo för att jag har världens kinkigaste sambo och det här kunde han själv tänka sig att prova på... en rejäl köttbit och gräddigsås är ju alltid ok!

Så nu ska jag försöka ta tag i det här och soffpotatisen ska bli den där hurtigsbullen och inte nog med att det är kostomläggningar på G för min del utan imorn så blir det ett tufft muskelpass och på onsdag så ska jag börja med Zumba.... vilket är helt nytt och ska bli spännande!

2 kommentarer:

 1. Hur är det här med LCHF eller GI metoder..tar det över ens liv att alltid tänka på att alltid äta rätt..detta skulla vara roligt att veta och vad man kan äta som är bra..själv har jag inga problem med vikten den pekar alltid neråt jag är mycket underviktig med andra ord men om man nu mår så mycket bättre med denna kost i övrigt blir det ju intressant att veta vad du tycker i alla lägen och kanske lite tips om mat..detta är mycket intressant för att så många har börjat hoppa på denna kost..det där med fett har jag alltid haft svårt för.....bröd och potatis/pasta kan jag var utan det äter jag nästan aldrig....

  Ska bli intressant att följa vad du skriver....

  Kojiki

  SvaraRadera
 2. Kojiki - Egentligen så vore det nog det allra bästa och låta det bli ens livsstil för att det ska bli varaktig viktnedgång. Men jag tror det blir svårt att helt avstå resten av sitt liv, får kanske bli som lördagsgodis? :D

  Vi får se hur det går!

  SvaraRadera