500-600g lövbiff eller som jag valde ganska tunnt skuret bogfläsk funkar med det mesta.
Salt och peppar
1 dl hackade katrinplommon
1 dl hackat äpple
1/2 dl klippt persilja
Smör
Tandpetare
Salt och peppar
1 dl hackade katrinplommon
1 dl hackat äpple
1/2 dl klippt persilja
Smör
Tandpetare
100 g philadelphia ost
4 dl grädde
1 msk kalvfond
Blanda samman katrinplommon, äpple och persilja i en mugg och klipp ihop det lite. Krydda kötet med ingefära, salt och peppar och fördela ut fyllningen köttbitarna. Rulla ihop dem till rullader och stick tandpetare i varje rullad så att den sluts ihop. Stek i smör tills de får fin färg. Slå på vatten och låt de puttra ca 1 timme (med fläsk lät jag det puttra i ca 30 min). Ta sedan upp rulladerna på ett fat och ta bort tandpetarna. Tillsätt grädde, philadelphia ost och kalvfond och låt det koka ihop lägg ner rulladerna. Ät med en god sallad eller som vi med rivna morötter och vitkål.
4 dl grädde
1 msk kalvfond
Blanda samman katrinplommon, äpple och persilja i en mugg och klipp ihop det lite. Krydda kötet med ingefära, salt och peppar och fördela ut fyllningen köttbitarna. Rulla ihop dem till rullader och stick tandpetare i varje rullad så att den sluts ihop. Stek i smör tills de får fin färg. Slå på vatten och låt de puttra ca 1 timme (med fläsk lät jag det puttra i ca 30 min). Ta sedan upp rulladerna på ett fat och ta bort tandpetarna. Tillsätt grädde, philadelphia ost och kalvfond och låt det koka ihop lägg ner rulladerna. Ät med en god sallad eller som vi med rivna morötter och vitkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar