tisdag 19 april 2011

Tips till påskmiddagen

Ibland kan man få tips på maträtter från oväntat håll och igår fick jag ett i kassan på Willys när jag var och bunkrade upp lite ägg, grädde mm då tjejen i kassan frågade om jag testat blomkåls Jansson. Och nej det hade jag inte svarade jag ju men däremot blomkålsmos och hon tipsade om att just blomkåls Jansson var super gott. Och så här till påsk kan man ju inte låta bli att checka upp ett bra tips och helt klart det vimlar av recept på nätet just på en låg kolhydrats variant på Janssons Frestelse.


Blomkåls Jansson

Blomkål ca 500 g.

En gul lök
En liten burk ansjovis
100 g Philadelfia ost
3 dl vispgrädde


Koka blomkålen mjuk och låt rinna av i ett durkslag. Koka upp vispgrädden i en kastrull, lägg i Philiadelfia osten och låt det koka ihop. Hos oss gillar man inte lökbitar så jag river alltid löken och rör ner den i gräddröran. 
Lägg hälften av blomkålen i en smord form. Fördela anjovisen över blomkålen. Häll över merparten av anjovisspadet. Lägg i resten av blomkålen och häll grädd, lök och ostblandningen över. Gräddas i ugn 200 grader ca. 40 min

Fett: 20g       Proteiner: 5g       Kolhydrater: 6 g      Kcal: 230 per person
(Lite svårt att säga exakt för det beror ju på hur mycket man äter, men det är ett ca värde....)


Gör vi samma recept med potatis får vi värdena...

Fett: 20g       Proteiner: 5g      Kolhydrater: 15g       Kcal: 262 per person

Så i påsk så ska jag använda familjen IGEN som försökskaniner, fast flera av dem börjar ju bli allt mer nyfiken och tycker det mesta är riktigt gott och nästan som vanligt.

6 kommentarer:

  1. god morgon vännen!!
    hoppas allt är bra, några planer för påsken?? här blir det lugnt, kanske sola lite om den gör oss sällskap :). Du måste berätta hur detta kommer smaka, tycker det låter skumt men som sagt vem vet =).
    Önskar Er en toppen fin påsk.....kram <3

    SvaraRadera
  2. ladynienna - God förmiddag! :)
    Håller lite med dig att blomkål och ansjovis??? Men jag förvånades ju av blomkålsmoset och då gillar jag inte en blomkål egentligen så det ska bli verkligen intressant!

    Påsken, ja det blir ganska lungt påskmiddag med barnen på långfredag, annars ska sambon vara mycket i garaget och fixa ihop bilen och om vädret tillåter kanske man gör ett litet ryck i trädgården eller kanske inte... kanske bara softar ;D
    Detsamma önskar er oxå en riktigt härlig och mysig påsk! Kram <3

    SvaraRadera
  3. god morgon gumman :)
    nu har ni kanske provsmakat ?? jag är ju lite nyfiken =) Hoppas ni haft en toppen påsk, det har jag och vädret har ju verkligen varit kanon....

    många krams

    SvaraRadera
  4. ladynienna - God morgon, japp jag har smakat och det var jätte gott, smakade inte alls så mycket blomkål eftersom jag inte gillar det så var det bra och det var smakade nästan som en vanlig jansson faktiskt. Nästan hela gick åt :) Ganska bra betyg med andra ord!
    För övrigt har som sagt påsken vart super härlig, vädret har ju verkligen vart på topp!
    Kram kram

    SvaraRadera
  5. god morgon Witch!! så det var det (mmm vet jag låter tveksam) det trodde jag inte, men som sagt allt är inte som man tror "alltid". Ja visst blev det en härlig påsk, så fint väder. Idag har vi regn och bra mycket kallare men kanske meningen att man ska fixa lite inne då ;)
    ha det super bäst <3

    SvaraRadera
  6. LadyNienna - Man tror så mycket och vågar inte alltid prova, men det kan förvåna en.... Sambon är ett hopplöst fall när det gäller sånt, man får inte yppa eller hinta honom en aning ens för då VÄGRAR han prova..... för han har bestämt sig för att han gillar det inte och då kan man inte ens prova.... :) Får göra som med barnen lura honom lite, men han har jätte svårt att erkänna sen att man kan ändra sig *ler*

    Vi har fortfarande sol här, kom en skur regn i går men det är mycket, mycket svalare här nu så det blir säkert en kylig valborg!

    Kramilikramen! <3

    SvaraRadera