onsdag 27 april 2011

Sendrag och LCHF

Pratade med en väninna lite om det här med ”tunga ben” vilket kan säkert tolkas olika och upplevas olika eftersom vi är olika individer och reagerar olika när det gäller bland annat ens kostvanor.

När det gäller LCHF så har jag nog aldrig mått så otroligt bra och känner att jag har en otrolig mycket bättre energi och känner mig inte längre lika trött och slut på eftermiddagen som jag gjorde tidigare.
Det som jag har märkt däremot är att jag faktiskt samlar på mig mer vatten och svullnar om benen plus att jag ofta får sendrag om nätterna, vilket kan vara lite jobbigt.

Har googlat runt och jag hittade lite skrivet hos Dr Dahlqvist om just det här med sendrag att det kan bero på magnesium brist och kan med andra ord åtgärdas med att få i sig mer magnesium. Bland annat ”Ett högt kalciumintag kan orsaka magnesiumbrist” och Dr Dahlqvist tips var att man kan ju prova att dra ner på mejeriprodukter om man har stora problem eller kanske då försöka få i sig mer magnesium.

För övrig kan man ju testa med andra enkla ”gör det själv övningar”

• Lite extra dryck till natten – Ett glas vatten strax före sänggående.
• Muskeltänjning – Regelbunden tänjning av vadmuskeln före sänggåendet.
• Värme - Värmedyna, varma bad mm kan bidra till att musklerna slappnar av.
• Motion – Regelbunden motion gör din muskulatur mera avslappnad även nattetid.
• Avstå från tobak och alkohol – Tobak försämrar blodcirkulation och därmed syrsättning av vadmuskeln. Alkohol stör saltbalansen.

Nu vill jag också helt klargöra att det är inte alla som reagarerar med sendrag och det är ju precis som jag skrev i början, vi alla reagerar och mår olika och det kan vara små skillnader som jag göra den hela saken.
För att inte göra det här inlägget för långt så skriver jag ett till om svullna ben (dvs att man samlar på sig vatten) i ett nytt inlägg och länkar det till varandra. -->> Klicka

2 kommentarer:

 1. Jag började ta extra Magnesium tabletter då jag kände att mina ben var tunga och "konstiga".
  Och det har hjälpt mig...det beror väl på Magnesiumets påverkan på musklernas och nervernas funktion.

  Ha en skön kväll i sommarvärmen :)

  SvaraRadera
 2. Leena - Jag ska prova det faktiskt, det är värt ett försök.
  Och jag önskar dig detsamma, ha det riktigt gott :)

  SvaraRadera