torsdag 29 april 2010

Ursäkta!

Det finns miljoner av olika ursäkter till att INTE röra sig, man kan ju fundera över varför det inte poppar upp lika många för att just röra sig?

Jag använde en klassiker som ursäkt i morse, dvs vädret...... så istället för att gå till jobbet som jag brukar så tog jag bilen och just nu ligger den där fåniga larven på ryggen och skriker......."Latmask, det finns inga dåliga väder utan bara dåliga kläder" 
Ja, ja jag vet, det var en lam ursäkt och jag hade redan ångest över den när jag rattade till jobbet. Och just nu sitter jag och känner mig extra lat och plufsig. Men inte hjälper det mig, bilen står utanför jobbet och det kommer ju bli så att jag tar med den hem också vilket innebär att det inte blir någon promenad hem från jobbet heller?

Vad tänker man med egentligen?


För utom vädret, som att det är för kallt, det snöar, det regnar, blåser osv jag tror man kan hitta på mängder av ursäkter när det gäller vädret för att man ska kunna slippa träna. En annan vanlig ursäkt är tiden den är en annan ursäkt, "Jag hinner inte..." "Det blev så sent...." Det finns faktiskt dom, som ursäktar sig för att de måste titta på sitt favoritprogram på tv och därför hinner de inte att röra på sig..... HALLÅ! *tittar på mig själv* Jag är en sån oxå..... Och jag vet att man kan förena nytta med nöje, jag har en ministepper står i vardagsrummet så jag kan steppa på den samtidigt som jag ser på tv... det är ingen ursäkt och så finns det ju alltid möjligheten att spela in.

Fler uräkter är ju att man är sjuk, dvs "Jag är så snuvig eller ont i huvudet" det kan man ju tycka att det är helt okej ursäkter, men icke. Är man snuvig eller har ont i huvudet så så kan man mycket väl ta en promenad det kan faktiskt vara så att man hjälper snuvan eller huvudvärken att ge med sig genom en vanlig promenad. Har man annars stukat foten eller handleden... så är ju inte heller det hinner för träning, ja man kanske inte kan promenera med en stukad fot, det kan man däremot mycket väl göra med en öm handled däremot kan man mycket väl ägna sig åt lite styrketräning med en stukad fot.

Varför har man lättare att hitta på orsaker och ursäkter istället för att se fördelarna?

15 kommentarer:

 1. Witch!
  Igår regnade det så då hade jag ursäkt
  för att inte ge mej ut,sen vet jag att sambon inrte gillar om jag är blöt om jag sätter mej i
  bilen,men idag så skiner solen så då ska det väl bli promenad av.Om sen dagen blir så som jag
  tänkt vet jag inte,det återstår att se.
  Orsaker att inte gå har jag ju men jag får ta en citodon så får jag hoppas att det blir en bra promenad.
  Kramar.

  SvaraRadera
 2. Agath - Förstår hur du menar, men samtidigt det är en ursäkt.... och för mig som har lätt för att bli en soffpotatis, jag får inte ta till dem för det går åt skogen då för mig! :)

  Härligt att du har sol, den turen har inte vi här idag! Passa på att njuta!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hej Witch!
  Så där jag då har flickan kommit på plats*ler*
  Ja det var skönt att få sin promenad men det blev ju inte så långt för sambon hämtade ju mig
  Faktiskt såg sambon i förgår en snöhög i Lidköping själv har jag inte sett någon på ett
  tag.Men det blev varken hackadt eller malet i dag för några växter hade vi inte med oss hem.
  Bara hörlurar till TV:n,men några böcker blev det inte heller.Appropå böcker den sista med Mari Ljungstedt hör den ihopa med de andra 6 böckerna eller det är en fristående bok?
  Nej Kajsa Wahlberg har jag aldrig läst.Kanske får bli nästa bok kanske,du vet ju jag har mina favoriter redan,de har jag väldigt svårt att bryta från.
  Kramar.

  PS:I och med att det regnade i går,så har björken börjat slå ut något så i dag när
  jag gick hade jag klåda i ögonvråna,jag tål ju inte björkpollen,så undra hur det blir när den
  håller på som mest.DS:

  SvaraRadera
 4. Det är bäst om du laddar upp dina bilder via Blogger så får du in en bild på bloggbanken också...

  xxx

  SvaraRadera
 5. Ja, varför? Om jag hade svaret ... men mkt brukar bero på lathet ... i mitt fall *ler*!

  SvaraRadera
 6. Agath - När sambon och jag var på långpromand i söndags så såg vi att vid spåret i skogen var det fullt med snö bland träden, det är bara där solen kommit åt som det smält på skuggsidorna... men igår hade vi hela 15 grader plus så det lilla snö som finns kvar kommer nog inte vara länge då!

  Karin Wahlberg.... heter författarinnan det är samma stil som Mari Jungstedst böcker.... lätt lästa och man känner sig hemma, dessa böcker utspelas i Oskarshamn!

  Oj jag visste inte att du hade problem med pollen, de tror att det ska bli en tuff vår för våra allergiker just med pollen i år, hoppas du klarar dig!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Kojiki - Det ska bli! Har lite av passagen kvar i en att man är begränsad med bilder...
  Kram

  SvaraRadera
 8. Tigris - Haha... jo jag skulle kunna tro att det beror på det, det är iaf samma här mestadels lathet.. *ler*

  SvaraRadera
 9. Hej Witch!
  Aha jag läste för snabbt*ler*
  Karin Wahlgren,ja får se vad det är för en
  men jag såg att Mari Ljungstedt kjommit ut med en ny,så jag får väl kolla upp den det blev ju ingen bokhandel igår.Det blev varken hackat eller malet bara ett bar hörlurar till TV:n
  Kramar.

  SvaraRadera
 10. Det gäller att hitta en träningsform som passar en själv, promenader kanske inte är din grej?

  SvaraRadera
 11. Agath - Lätt hänt :)
  Jag är väldigt nyfiken på Jungstedts sista bok.... så fort den finns att köpa och ladda ner så slår jag till!

  Kramar

  SvaraRadera
 12. Ann-Sofie - Du fick ett helt eget inlägg som svar på din kommentar där! :)

  SvaraRadera
 13. Witch!
  Det blev ju ingen bokaffär det såg du kanske
  får väl hoppas att vi ska endera dagen för
  jag har väl ungefär 10-15 sidor kvar av "Tid för Odd",sen får jag börja läsa om de jag redan har.Men det är klart 2 bokhyllor fulla så nu hgar jag fått börja trava dem på höjden haha.
  Kramar.

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Agath - Jag brukar numera oftast beställa på nätet, antinge Bokus eller Adlibris, får dem i postlådan med faktura är jätte praktiskt...ja om jag inte köper till min Ipod för då laddar man ner den direkt efter att ha betalat med kortet, det är ju mest praktiskt! :)

  Hade massor av böcker, men de blev kvar då jag skiljde mig från exet och sen har jag faktiskt inte köpt så många..... har lånat många men så de senaste åren så har det kanske blivit 10-15 inköpta och sen nerladdade till Ipoden... gillar det! :)

  Kramar

  SvaraRadera